Home 

 De 5 natuurgerichte principes 

Massagebehandelingen

Schoonheidsbehandelingen 

Prijslijst

 

De 5 natuurgerichte principes

De natuurgeneeskundige consulten bestaan uit een combinatie van verschillende werkvormen, gekoppeld aan de vijf natuurgerichte principes:

ENERGIE 
- Intake gesprek
- Shiatsu massage
- Ayurvedische massage

PRIKKELOVERDRACHT
- Bindweefselmassage
- Mobilisaties/Oscillaties
- Voetreflexmassage

DRAINAGE
- Lymfemassage
- Klassieke massage

VOEDING
- Voedingsdeskundige (in opleiding)
- Basisprincipes gezonde voeding

DE PSYCHE
- (Haptonomische) ontspanningsmassage
- Holistische massage

Bij D-stressing vinden wij een persoonlijke benadering belangrijk. Wij benaderen u met aandacht en respect.
Ieder mens is tenslotte uniek in zijn of haar problematiek.

 

De werkwijze
Ik werk volgens het meerdimensionaal belasting/belastbaarheids model. Dit model gaat uit van de mens in zijn geheel en geeft een beeld van de belasting en belastbaarheid van het individu.
De belasting is eigenlijk alles wat er van ons gevraagd wordt, wat we van ons zelf vragen en al datgene waar we aan blootgesteld worden,oftewel de draaglast.  De belastbaarheid geeft aan wat we kunnen, wat we gewend zijn, oftewel onze draagkracht.

Om uiteenlopende redenen kan de balans in dit model verstoord raken (drukke baan, blessure, ingrijpende gebeurtenissen, slechte conditie, verminderd lichaamsbesef, etc.). Deze verstoorde balans heeft negatieve invloed op de werking van ons zenuwstelsel. Op het moment dat ons zenuwstelsel uit balans is, verminderd de doorbloeding en daarmee de voedingstoestand van de verschillende structuren in ons lichaam (huid, bindweefsel, spieren en gewrichten).

Dit heeft tot gevolg dat we allerlei klachten kunnen ervaren zoals: vermoeidheid, pijnlijke spieren en gewrichten, hoofdpijn etc. De natuurgeneeskundige therapie is een middel om de balans te helpen herstellen. Daarnaast zorgt mijn massagemethodiek voor een verbeterd lichaamsbewustzijn, door beter naar jezelf te luisteren en signalen sneller te herkennen.

 

 

 

Contact

Links

FAQ

Fotoalbum

Ervaringen

Cadeaubon 

 

D-STRESSING | Hoornlaan 37 | 7207 JH Zutphen | M. (06) 13697373 | info@d-stressing.nl