Home 

 De 5 natuurgerichte principes 

Massagebehandelingen

Schoonheidsbehandelingen 

Prijslijst

 

Klachten

Artrose

Uiteraard kunnen wij de artrose op zichzelf niet verhelpen. Het is echter wel bekend dat het belangrijk is om bij artrose, de doorbloeding van de spieren en gewrichten optimaal te houden.

D-Stressing kan in dit geval ondersteuning bieden, waardoor er mogelijk verlichting van de pijnklachten zal ontstaan.

Fybromyalgie
Uiteraard kunnen wij fybromyalgie op zichzelf niet verhelpen. D-Stressing kan echter wel ondersteuning bieden waardoor er mogelijk verlichting van de klachten zal ontstaan.

Gejaagd gevoel
Een gejaagd gevoel kan een groot gevoel van angst en onrust veroorzaken. Soms zijn er ook hartkloppingen bij aanwezig of overmatig transpireren. Dit kan weer voor extra angst en dus stress zorgen, wat vervolgens de oorspronkelijke klachten weer versterkt. Kortom je lichaam is uit balans en je hersenen registreren onnodige signalen. Bij D-Stressing bekijken we hoe we je lichaam en geest weer tot rust kunnen brengen zodat we de cirkel mogelijk kunnen doorbreken.

Hoofdpijn
Hoofdpijn kent vele oorzaken en vormen. Meestal is spanning de boosdoener maar soms spelen hormonale of erfelijke factoren een rol. Wat de oorzaak ook is, hoofdpijn kan het functioneren in het dagelijks leven behoorlijk in de weg staan. Sommige mensen hebben een paar keer per jaar hoofdpijn maar er zijn ook mensen die dagelijks te kampen hebben met zware hoofdpijnen.

Het is belangrijk om allereerst in kaart te brengen wat voor hoofdpijn je hebt, hoe vaak en wat de hoofdpijn veroorzaakt. Bij D-Stressing bekijken we dit samen en maken vervolgens een passend behandelplan.

Nekklachten
Nekpijn kan lokaal aanwezig zijn maar de pijn kan zich ook uitbreiden naar de schouders, de armen, ellebogen en polsen. Bovendien het kan hoofdpijn veroorzaken. Soms is men niet in staat om de nek goed te buigen. Vaak wordt nekpijn veroorzaakt door stress, spanning, overbelasting of langdurig in de verkeerde houding zitten. Bij D-Stressing bekijken we wat de nekpijn veroorzaakt en maken hiervoor een passend behandelplan.

Pijnlijke spieren
Pijn in de spieren kent meerdere oorzaken. Het kan een gevolg zijn van overbelasting maar ook van spanning of juist onderbelasting. Wanneer je last hebt van pijnlijke spieren, ben je misschien geneigd om bepaalde bewegingen te laten of juist te forceren. Bij D-Stressing bekijken wat de mogelijke oorzaak is en maken we vervolgens een passend behandelplan inclusief advies.

Rugpijn
Veel mensen zijn bekend met rugpijn. Soms voor een korte periode maar sommige mensen hebben ook chronische rugpijn. De rugpijn kan helemaal laag in de rug zitten of ter hoogte van de schouderbladen. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben. Meestal wordt rugpijn veroorzaakt door vastzittende spieren, verklevingen in het bindweefsel of stijve gewrichten. Bij D-Stressing bekijken we wat de rugpijn veroorzaakt en maken hiervoor een passend behandelplan.Rusteloosheid
Rusteloosheid kan ervoor zorgen dat je niet meer aan de nodige ontspanning toekomt. Je lichaam gaat dan vaak protesteren middels allerlei vage klachten. Signalen die het lichaam geeft worden niet meer herkend waardoor er een disbalans ontstaat en het lichaam niet meer toe komt aan ontspannen, met allerlei klachten tot gevolg.
Bij D-Stressing leer je signalen sneller herkennen doordat je ervaart wat ontspanning met je kan doen, waardoor ook bepaalde klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden.


Schouderklachten
De schouder is één van de meest complexe gewrichten van het menselijk lichaam. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er veel mis kan gaan met de schouder. Schouderklachten kunnen bestaan uit pijn maar ook uit bewegingsbeperking. Soms breidt de pijn zich uit naar de nek maar ook klachten aan armen, ellebogen en polsen zijn niet zeldzaam. Tintelingen in armen en minder gevoel in de vingers worden soms veroorzaakt door vastzittende spieren in het schoudergebied of een vastzittend schoudergewricht. Dit kan zitten in de spieren, het bindweefsel of in het gewricht zelf. Bij D-Stressing bekijken we wat de spanningsklachten veroorzaakt en maken hiervoor een passend behandelplan.

Spanningsklachten
Spanning kan zich op vele manieren uiten in het lichaam. Van hoofdpijn tot oorsuizen. Van vermoeidheid tot lage rugklachten. Naast het wegnemen van de spanning die de klachten veroorzaakt is het belangrijk om het zenuwstelsel en daarmee het lichaam tot rust te brengen, zodat het in staat is om zichzelf te herstellen. Bij D-Stressing bekijken we wat de spanningsklachten veroorzaakt en maken hiervoor een passend behandelplan.

Vermoeidheid

Iedereen heeft wel eens te maken met periodes van vermoeidheid. Vaak is dit een teken dat je het wat rustiger aan moet doen. Meestal werkt dit afdoende en heb je snel je oude energie weer terug. Soms houd je echter last van vermoeidheid en kan je niet doen wat je wilt doen. Indien de vermoeidheid veroorzaakt wordt door stress en spanning dan is hier vaak wat aan te doen middels ontspanningsmassage van D-Stressing. Maak direct een afspraak.

Vermoeide Spieren
Door langdurige stress en spanning vermindert de voedingstoestand en de doorbloeding in onder andere de spieren, waardoor de spieren zwaar en vermoeid aan kunnen voelen. Soms voel je dit na bepaalde lichamelijke inspanning, maar soms ook wanneer je geen enkele inspanning levert. Bij D-Stressing bekijken wat de vermoeidheid in de spieren veroorzaakt en maken we een passend behandelplan.

Zwangerschapsklachten
Hoewel de zwangerschap een bijzondere tijd is, krijgen veel vrouwen met allerlei klachten te maken. Die klachten kunnen zeer uiteenlopen. Van hoofdpijn tot lage rugpijn en van vermoeide spieren tot nekklachten. Ook de oorzaken lopen sterk uiteen. Sommige klachten zijn hormonaal en andere klachten worden veroorzaakt door het veranderen van je lichaam of de extra kilo’s die je met je meedraagt. Voor specifieke bekkenklachten verwijzen wij altijd door naar oefentherapeuten en/of gespecialiseerde fysiotherapeuten. 

 

 

 

 

Contact

Links

FAQ

Fotoalbum

Ervaringen

Cadeaubon 

 

D-STRESSING | Hoornlaan 37 | 7207 JH Zutphen | M. (06) 13697373 | info@d-stressing.nl